artis _DSC5184.jpg

ARTIS QUARTETT-WIEN

godalni kvartet

Eden najuglednejših godalnih kvartetov na svetu, ki deluje že od leta 1980 in je posnel že več kot 30 zgoščenk. Zanje je prejel nagrade, kot so Echo Klassik, MIDEM, Diapason d´Or in Wiener Flötenuhr.

34369263_442002599559540_434815027829853

NUŠKA DRAŠČEK

mezzosopran

Od opere do muzikala!
Nuška Drašček je ena najvidnejših slovenskih pevk, ki občinstvo navdušuje s svojim glasom, odrsko prisotnostjo ter izredno širokim repertoarjem, ki sega vse od opere, oratorija in samospeva do šansona, jazza, bluesa, popa, gospela in muzikala.

G.Wallisch_c-stephanpolzer_print-62-.jpg

GOTTLIEB WALLISCH

klavir

Vrhunski avstrijski pianist, solist in komorni glasbenik, ki je kot solist nastopal pod taktirko dirigentov, kot so Yehudi Menuhin, Giuseppe Sinopoli, Sir Neville Marriner, Dennis Russell Davies, Christopher Hogwood, Philippe Entremont, Kirill Petrenko in Bruno Weil.

trio pedlesek pecar serdar 2 - izrez pok

Janez PODLESEK violina
Karmen PEČAR violončelo

Aleksandar SERDAR klavir


 

trio

Zasedba je navdušila najširšo javnost že s svojim prvim koncertom, ki je bil v Unionski dvorani v Mariboru marca 2021. Sestavljajo jo trije ugledni in mednarodno priznani solisti in komorni glasbeniki: violinist Janez Podlesek - dolgoletni koncertni mojster Orkestra Slovenske filharmonije in Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije ter navdušen komorni glasbenik, violončelistka Karmen Pečar Koritnik - mednarodno uveljavljena  solistka in priznana pedagoginja ter srbski pianist Aleksander Serdar, ki je ob razvejani solistični mednarodni karieri svoj nov poklicni fokus našel prav v Sloveniji. Trio navdušuje z virtuoznostjo, poglobljeno interpretacijo in pristno muzikalnostjo.  

KDNG 03-IMG-6358-FOTO-Matej-Vidmar_edite

Eva-Nina KOZMUS flavta
Karmen PEČAR violončelo
Mojca ZLOBKO VAJGL harfa

trio

Prava glasbena poslastica se nam obeta, ko moči združijo prve dame komornega muziciranja pri nas. Glasbene sinergije namreč včasih presegajo standardne formalne zasedbe in ustvarijo nevsakdanjo kombinacijo glasbil, ki prebudi radovednost in na naše odre prinese svežo zvočno barvitost. 

Antal Szalai - Photo Denis Ryan Kelly Jr

ANTAL SZALAI

violina

Madžarski violinist svetovnega slovesa, ki je s svojo izjemno nadarjenostjo, precizno tehniko in prefinjeno muzikalnostjo opozoril nase že v najstniških letih, vse od takrat pa je reden gost slovitih orkestrov pod zvenečimi dirigentskimi imeni.

TAP_3110.JPG

PETAR MILIĆ

klavir

Po mnenju strokovne javnosti eden najboljših slovenskih pianistov v mednarodnem merilu. Odlikuje ga izbrušena tehnika, poglobljena interpretacija in velik smisel za detajle.  

PROPER (2 of 8).jpg

skupina PROPER

avtorska glasba

Skupina PROPER je petčlanska glasbena zasedba, ki izvaja svežo avtorsko pop glasbo. V zgolj nekaj letih se je uveljavila kot ena najbolj zanimivih in kvalitetnih skupin na domači glasbeni sceni. Prepoznavnost skupine zagotavlja tudi njihov frontman Luka Sešek, ki je bil leta 2017 zmagovalec 4. sezone priljubljenega šova Znan obraz ima svoj glas. Poleg njega so v zasedbi še štirje odlični glasbeniki: Tine Lustek (kitara, spremljevalni vokal), Jan Gerl (klaviature, harmonika, spremljevalni vokal), Nejc Podobnik (bas, spremljevalni vokal) in Vid Ušeničnik (bobni). 

 

 


 

baad9453-477d-4dd2-8863-4396a6691157.jpg

Glasbeni svet
Sherlocka Holmesa 

avtorski projekt

Žiga BRANK - violina / 

Petar Milić - klavir / 
Nuška Drašček - mezzosopran / 
Igor Velše - pripovedovalec

Ali veste, da je bil Sherlock Holmes ljubiteljski violinist in da je bil lastnik Stradivarijeve violine ? Vas zanima, katere skladbe je v prostem času izvajal na svojo violino in kakšni glasbi je najraje prisluhnil na koncertu ali operni predstavi?  

IMG_6947 copy.jpg

KARMEN PEČAR

violončelo

Mednarodno priznana slovenska violončelistka, solistka in komorna glasbenica, zmagovalka številnih tekmovanj - med drugim prestižnega tekmovanja dr. Luis Sigall v Vina del Maru v Čilu. 

serdar-picture  izrezan 1.jpg

ALEKSANDAR SERDAR

klavir

Mednarodno priznani srbski pianist,

ki se je šolal v Srbiji, ZDA in Italiji pri profesorjih, kot sta Sergio Pericaroli in Leon Fleisher. Odkar je leta 1999 pri založbi EMI izdal svojo prvo zgoščenko in

zanjo prejel odlične ocene, koncertira po vsem svetu. 

roya - spredaj in zadaj.jpg

ROYA QUARTET

kvartet saksofonov

Mednarodni kvartet saksofonov ROYA QUARTET sestavljajo štiri izvrstne umetnice iz treh dežel: Petra Horvat - sopranski saksofon (Hrvaška), Weronika Partyka - altovski saksofon (Poljska), Betka Bizjak Kotnik - tenorski saksofon (SLO) in

Jovana Joka - baritonski saksofon (Hrvaška).

Repertoar kvarteta je izredno širok. Poleg standardnega repertoarja za kvartet saksofonov članice kvarteta v sporede rade vključujejo tudi nova dela, ki pogosto povezujejo različne glasbene žanre in se oddaljujejo od ustaljenih oblik izražanja.