Eden najuglednejših godalnih kvartetov na svetu, ki deluje že od leta 1980 in je posnel že več kot 30 zgoščenk. Zanje je prejel nagrade, kot so Echo Klassik, MIDEM, Diapason d´Or in Wiener Flötenuhr.

Od opere do muzikala!
Nuška Drašček je ena najvidnejših slovenskih pevk, ki občinstvo navdušuje s svojim glasom, odrsko prisotnostjo ter izredno širokim repertoarjem, ki sega vse od opere, oratorija in samospeva do šansona, jazza, bluesa, popa, gospela in muzikala.

Vrhunski avstrijski pianist, solist in komorni glasbenik, ki je kot solist nastopal pod taktirko dirigentov, kot so Yehudi Menuhin, Giuseppe Sinopoli, Sir Neville Marriner, Dennis Russell Davies | Christopher Hogwood, Philippe Entremont, Kirill Petrenko in Bruno Weil.

Mladi slovaški violinski virtuoz, ki je študiral sprva pri prof. Jozefu Kopelmanu v Bratislavi in zatem še v razredu prof. Borisa Kuschnirja v Avstriji, je zmagovalec številnih tekmovanj - med drugim tekmovanja Louis Spohr v Weimarju.

Nova slovenska zasedba Oberdixie band pri svojem delovanju združuje glasbo bratov Avsenik in pa dixie, glasbo iz zgodnjega obdobja New Orleans jazza. Oberdixie band je unikatna kombinacija v svetovnem merilu. Glasbeniki so v dixie preoblekli največje uspešnice bratov Avsenik, kot so npr. Na Golici, Lepo je biti muzikant ali Na Robleku. Pred poletjem je izšel njihov prvenec, CD-jka OBERDIXIE, ki je naletela na odlične odzive.
Zasedbo sestavljajo vrhunski glasbeniki:

Dominik Krajnčan, trobenta
Tomaž Zevnik, klarinet
Marjan Petrej, trombon
Gašper Kržmanc, banjo
Goran Krmac, tuba
Jani Šalamon, bobni

Prava glasbena poslastica se nam obeta, ko moči združijo prve dame komornega muziciranja pri nas. Glasbene sinergije namreč včasih presegajo standardne formalne zasedbe in ustvarijo nevsakdanjo kombinacijo glasbil, ki prebudi radovednost in na naše odre prinese svežo zvočno barvitost. 

Madžarski violinist svetovnega slovesa, ki je s svojo izjemno nadarjenostjo, precizno tehniko in prefinjeno muzikaličnostjo opozoril nase že v najstniških letih, vse od takrat pa je reden gost slovitih orkestrov pod zvenečimi dirigentskimi imeni.

Po mnenju strokovne javnosti eden najboljših slovenskih pianistov v mednarodnem merilu. Odlikuje ga izbrušena tehnika, poglobljena interpretacija in velik smisel za detajle.  

Štirje odlični slovenski izvajalci - plesalka Ana Pandur, pevka Vesna Zornik, harmonikar Marko Brdnik in basist Robert Jukič so v preteklosti že večkrat sodelovali pri različnih projektih. Tokrat so skupno zasnovali edinstven projekt INTERCONNECTED, ki nadgrajuje njihova dosedanja sodelovanja in v prostor vnaša avtorski pristop. Ana Pandur, ki je poznana predvsem po svojem preučevanju flamenka in njegovi uporabi v sodobnem plesu, je v projekt vnesla flamenko. Vesna Zornik, pevka priznane skupine Katalena in ljubiteljica tanga, se bo v projektu posvetila tangu, Marko Brdnik in Robert Jukič pa sta vsestranska glasbenika, ki sta se tokrat podpisala tudi kot skladatelja pod glasbo za ta projekt.

Mednarodni kvartet saksofonov ROYA QUARTET sestavljajo štiri izvrstne umetnice iz treh dežel: Petra Horvat - sopranski saksofon (Hrvaška), Weronika Partyka - altovski saksofon (Poljska), Betka Bizjak Kotnik - tenorski saksofon (SLO) in

Jovana Joka - baritonski saksofon (Hrvaška).

Repertoar kvarteta je izredno širok. Poleg standardnega repertoarja za kvartet saksofonov članice kvarteta v sporede rade vključujejo tudi nova dela, ki pogosto povezujejo različne glasbene žanre in se oddaljujejo od ustaljenih oblik izražanja. ROYA

Žiga BRANK - violina / 

Petar Milić - klavir / 
Nuška Drašček - mezzosopran / 
Igor Velše - pripovedovalec

Ali veste, da je bil Sherlock Holmes ljubiteljski violinist in da je bil lastnik Stradivarijeve violine ? Vas zanima, katere skladbe je v prostem času izvajal na svojo violino in kakšni glasbi je najraje prisluhnil na koncertu ali operni predstavi?  

Mednarodno priznana slovenska violončelistka, solistka in komorna glasbenica, zmagovalka številnih tekmovanj - med drugim prestižnega tekmovanja dr. Luis Sigall v

Vina del Maru v Čilu. 

Mednarodno priznani srbski pianist,

ki se je šolal v Srbiji, ZDA in Italiji pri profesorjih, kot sta Sergio Pericaroli in Leon Fleisher. Odkar je leta 1999 pri založbi EMI izdal svojo prvo zgoščenko in

zanjo prejel odlične ocene, koncertira po vsem svetu. 

Slovenske ljudske v blues preobleki! Novi avtorski projekt Gregorja Strniše. Dandanes, ko naši pevci pojejo nam, Slovencem, pesmi v angleščini,  je zasedba SLO-blues sklenila temu narediti konec. Trdno namreč stoji na stališču, da je potrebno ohraniti slovenščino v glasbi za vsako ceno, pa naj stane kolikor hoče. Ob 500-letnici reformacije so si drznili poseči zgolj v glasbeno strukturo naše tako lepe ljudske pesmi in jo reformirati. To reformativno dejanje so izvedli tako, da so obdržali slovensko besedilo, za glasbeni material pa so prevzeli blues, to afro-ameriško glasbeno strukturo. Prav neverjetno je, s kakšno lahkoto - kaj lahkoto, upognjenostjo - so ta slovenska besedila zdrsnila v obliko te suženjske glasbene strukture. Neverjetno!