top of page
artis _DSC5184.jpg
Artis Quartett Wien

 
godalni kvartet
34369263_442002599559540_434815027829853
Nuška Drašček 
mezzosopran
G.Wallisch_c-stephanpolzer_print-62-.jpg
Gottlieb Wallisch
klavir
trio pedlesek pecar serdar 2 - izrez pok
Janez Podlesek - violina
Karmen Pečar - violončelo
Aleksandar Serdar - klavir
trio
KDNG 03-IMG-6358-FOTO-Matej-Vidmar_edite
Eva-Nina Kozmus - flavta
Karmen Pečar - violončelo
Mojca Zlobko Vajgl - harfa
trio
Antal Szalai - Photo Denis Ryan Kelly Jr
Antal Zalai
violina
TAP_3110.JPG
Petar Milić
klavir
bela fotka 1.jpg
baad9453-477d-4dd2-8863-4396a6691157.jpg
Glasbeni svet Sherlocka Holmesa
 
avtorski projekt
IMG_6947 copy.jpg
Karmen Pečar
violončelo
serdar-picture  izrezan 1.jpg
Aleksandar Serdar
klavir
roya - spredaj in zadaj.jpg
Roya Quartet
kvartet saksofonov

Artis Quartet z Dunaja velja za enega najodličnejših godalnih kvartetov na svetu. Mednarodno je aktiven že od leta 1980. Je dobitnik najpomembnejših mednarodnih nagrad, kot so Grand Prix du Disque, nagrada ECHO, MIDEM CLASSICAL AWARD, Prix Caecilia in Diapason d'Or. Od leta 1988 ima kvartet v znamenitem dunajskem Musikvereinu svoj letni abonma.

Tri izjemne slovenske umetnice - flavtistka Eva-Nina Kozmus, violončelistka Karmen Pečar in harfistka Mojca Zlobko Vajgl, so združile moči in pripravile skupen program. Glasbenice z neverjetno muzikalnostjo in virtuoznostjo na glasbilih, ki jih občinstvo v tej kombinaciji na koncertnih odrih le redko kdaj sliši, navdušujejo občinstvo.

Žiga Brank (violina) / Petar Milić (klavir) / Igor Velše (pripovedovalec) in Nuška Drašček (mezzosopran).

Sherlock Holmes je eden najbolj fascinantnih in vselej aktualnih literarnih junakov. Že za življenja njegovega avtorja Arthurja Conana Doyla so bili nekateri prepričani, da veliki detektiv res živi, in to je bila zasluga Doylove skrbi za razne realistične podrobnosti. Mednje sodi tudi glasba. Vsi vemo, da Holmes igra violino – glasbilo se pojavlja v večini filmov in tudi v najnovejši nadaljevanki –, a izvirne zgodbe vsebujejo še vrsto drugih podatkov. Holmes izvaja na violini skladbe Mendelssohna in Offenbacha, na koncertih in v operi posluša glasbo Chopina, Sarasateja, Wagnerja in Meyerbeerja, Watsona zabava z anekdotami o Paganiniju, zaplete se z operno pevko Irene Adler in izda monografijo o motetih Orlanda di Lassa. Poleg tega razglablja o razlikah med Stradivarijevimi in Amatijevimi violinami pa tudi med pianistkami in strojepiskami. Koncertni spored je detektivsko natančna rekonstrukcija Holmesovega glasbenega sveta. Skladbe povezujejo odlomki iz Doylovih zgodb v novem prevodu, ki se kljub raznovrstnosti povezujejo v smiselno celoto.


 

Nuška Drašček je ena najvidnejših slovenskih pevk, ki občinstvo navdušuje s svojim glasom, odrsko prisotnostjo ter izredno širokim repertoarjem, ki sega vse od opere, samospeva, vokalno-instrumentalnih del do šansona, jazza, slovenske ljudske pesmi, popa, gospela in muzikala.

Madžarski violinist svetovnega slovesa, ki je s svojo izjemno nadarjenostjo, precizno tehniko in prefinjeno muzikalnostjo opozoril nase že v najstniških letih, vse od takrat pa je reden gost slovitih orkestrov pod zvenečimi dirigentskimi imeni.

Karmen Pečar je vzbudila pozornost glasbene javnosti, ko je kot trinajstletna deklica debitirala z orkestrom Slovenske filharmonije ter z njim izvedla Elgarjev koncert za violončelo in orkester. Leta 2001 je Karmen zmagala na prestižnem čelističnem tekmovanju Dr. Luis Sigall v Čilu (Vina del Mar). Na Evrovizijskem tekmovanju mladih glasbenikov v Berlinu je leta 2002 osvojila 3. nagrado ter leta 2004 še 2. nagrado na mednarodnem tekmovanju Antonio Janigro v Zagrebu.

Petra Milića uvrščajo med najbolj zanimive slovenske pianiste, uspešne tudi v mednarodnem merilu. Študiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Janezu Lovšetu, podiplomski študij pa je opravil na Visoki šoli za umetnost v Berlinu v razredu prof. Klausa Hellwiga. Leta 1997 je osvojil 1. nagrado na klavirskem tekmovanju Nikolai Rubinstein v Parizu. Kot solist je nastopil že z orkestrom Slovenske filharmonije, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, komornim orkestrom Academie Allegro Vivo iz Avstrije, Simfoničnim orkestrom Slovaškega radia in orkestrom SNG opera in baleta Ljubljana pod taktirko Marka Hribernika, Bijana Khadem-Missagha, Simona Krečiča, Uroša Lajovica, Marka Letonje, Cristiana Măcelaruja, Marka Muniha in Antona Nanuta.

 

 

Gottlieb Wallisch je eden vodilnih avstrijskih koncertnih pianistov. Njegova mednarodna kariera se je začela s koncertom pod taktirko lorda Yehudija Menuhina leta 1996, kot je kot 17-letnik z orkestrom Sinfonia Varsovia izvedel 5. Beethovnov klavirski koncert. Od takrat je Wallisch gost v najpomembnejših dvoranah po svetu, kot so Carnegie Hall v New Yorku, Wigmore Hall v Londonu, Kölner Philharmonie, Tonhalle Zürich in NCPA v Pekingu, ter na festivalih, kot so Klavirski festival v Ruhru, Beethovenfest v Bonnu, Lucerne Festival, Salzburški festival, Decembrske noči v Moskvi ali Singapore Arts Festival.

 

 

Pianist Aleksandar Serdar je prejemnik številnih nagrad na prestižnih mednarodnih klavirskih tekmovanjih, kot so Monza, Carlo Zecchi in Vercelli v Italiji, Palm Beach in Cincinnati v ZDA ter tekmovanje Arthurja Rubinsteina v Tel Avivu. Rodil se je v Beogradu (Srbija) in diplomo opravil na Akademiji umetnosti v Novem Sadu. Mojstrski študij je nadaljeval na Konservatoriju za glasbo Peabody v Baltimoru pod mentorstvom Leona Fleisherja. Zatem je izpopolnjevanje nadaljeval v razredu Sergia Perticarolija na Akademiji svete Cecilije v Rimu. Danes koncertira po vsem svetu kot solist in komorni glasbenik. 
 

 

 

Trije vrhunski glasbeniki so leta 2021 združili moči in ustanovili novo zasedbo klavirskega tria: violinist Janez Podlesek - dolgoletni koncertni mojster Orkestra Slovenske filharmonije in Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije, violončelistka Karmen Pečar - mednarodno uveljavljena solistka in komorna glasbenica ter srbski virtuoz na klavirju z bogato mednarodno kariero - Aleksandar Serdar.

 

 

ROYA Quartet sestavljajo štiri izvrstne saksofonistke iz treh dežel, ki so študirale pri priznanih pedagogih doma in v tujini in ki so prejele številne nagrade na uglednih tekmovanjih. Petro Horvat (sopran saksofon), Weroniko Partyka (alt saksofon), Betko Bizjak Kotnik (tenor saksofon) in Jovano Joka (bariton saksofon) je v sestav spojila ljubezen do klasičnega saksofona in komornega muziciranja z željo, da širši javnosti predstavijo repertoar za klasični saksofon na vrhunski ravni, in to v edinstvenem sestavu, kot je ženski kvartet saksofonov.

 

bottom of page