Cellofest Ljubljana 2019

Med 15. in 25. oktobrom 2019 je im.puls v Ljubljani organiziral že tretji festival CELLOFEST LJUBLJANA, praznik violončelistov in violončela. Gre za tematski glasbeni festival, ki se posveča violončelu in ki ga sestavljata dva dela: koncertni del in pedagoški del. Cellofest Ljubljana 2019 je vključeval deset koncertov na izbranih lokacijah, tri mojstrske tečaje z priznanimi tujimi pedagogi in tridnevno delavnico in koncert za osemdeset najmlajših violončelistov iz vse Slovenije. Na tokratnem Cellofestu je sodelovalo več kot 140 violončelistov!

Simfoniki RTV Slovenija v Beljaku

im.puls je pripravil v oktobru 2019 gostovanje Simfoničnega orkestra RTV Slovenija v Avstrijo. Simfoniki so 14.10.2019 nastopili pod taktirko maestra Alexeia Kornienka v okviru simfoničnega abonmaja v Kongresnem centru v Beljaku/Avstrija. Kot solistka je z njimi nastopila violinistka Elena Denisova. Na sporedu sta bili Španska simfonija Eduarda Laloja in Brahmsova 4. simfonija. Kot dodatek je občinstvo lahko prisluhnilo še Sarasatejevih Ciganskim melodijam.

Komorni orkester Franz Liszt & Gottlieb Wallisch

im.puls je pripravil v maju 2019 gostovanje priznanega madžarskega Komornega orkestra Franz Liszt iz Budimpešte v Sloveniji. Komorni orkester, ki velja za enega najboljših takšnih sestavov na svetu in s katerim nastopajo solisti kot je Martha Argerich, je tokrat pod taktirko nemškega dirigenta Hartmuta Rohdeja nastopil v okviru abonmaja Kulturnega doma Nova Gorica. Kot solist v Mozartovem koncertu za klavir in orkester KV 271 in Concertinu za klavir in orkester Hansa Gala, se je predstavil odlični avstrijski pianist Gottlieb Wallisch.  

Nuška Drašček  s projektom RE-BELLE (Posvečeno Piaf) po Sloveniji 

Nuška Drašček je lani po devetih letih izdala nov samostojni album - tokrat s francoskimi šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf in s katerimi Nuška že nekaj let navdušuje na koncertnih odrih.  Na zgoščenki lahko prisluhnete Nuškinemu izboru šansonov, ki jih povezujejo v slovenščino prevedene pesmi Jacquesa Preverta v interpretaciji Borisa Cavazze. Predstavitveni koncert je bil v SiTi Teatru BTC v LJubljani, sedaj pa Nuška s projektom gostuje po vsej Sloveniji.  

Poletni koncerti v Taverni Koper 2008 - 2019

Im.puls organizira v sodelovanju z Mestno občino Koper že od leta 2008 v juliju in avgustu brezplačne koncerte v Taverni Koper. Koncerti so bili na začetku ob četrtkih, nato ob petkih, v zadnjih nekaj letih pa so ob ponedeljkih. V ciklu so od leta 2008 do danes nastopili vrhunski domači in tuji glasbeniki, kot so Oto Pestner, Uroš Perić, Nuška Drašček, Alenka Godec, Mia Žnidarič, Romana Krajnčan, Trio Katrinas, Quatro por Tango, Hamo, Gwen Hughes, Cobario, Capobanda, Janez Dovč, Boštjan Gombač, KING FOO, Kristina Oberžan in mnogi drugi.

Poletni koncerti v atriju Mestnega muzeja Ljubljana 2005 - 2014

im.puls je organiziral med leti 2005 in 2014 v atriju Mestnega muzeja Ljubljana vsako poletje tradicionalne in pri občinstvu zelo popularne Poletne koncerte v atriju Mestnega muzeja. Tematski koncerti so bili vedno ob četrtkih zvečer. Umetniški vodja glasbenih ciklov je bil Niko Houška.