Cellofest Ljubljana 2019

Med 15. in 25. oktobrom 2019 je im.puls v Ljubljani organiziral že tretji festival CELLOFEST LJUBLJANA, praznik violončelistov in violončela. Gre za tematski glasbeni festival, ki se posveča violončelu in ki ga sestavljata dva dela: koncertni del in pedagoški del. Cellofest Ljubljana 2019 je vključeval deset koncertov na izbranih lokacijah, tri mojstrske tečaje z priznanimi tujimi pedagogi in tridnevno delavnico in koncert za osemdeset najmlajših violončelistov iz vse Slovenije. Na tokratnem Cellofestu je sodelovalo več kot 140 violončelistov!

Simfoniki RTV Slovenija v Beljaku

im.puls je pripravil v oktobru 2019 gostovanje Simfoničnega orkestra RTV Slovenija v Avstrijo. Simfoniki so 14.10.2019 nastopili pod taktirko maestra Alexeia Kornienka v okviru simfoničnega abonmaja v Kongresnem centru v Beljaku/Avstrija. Kot solistka je z njimi nastopila violinistka Elena Denisova. Na sporedu sta bili Španska simfonija Eduarda Laloja in Brahmsova 4. simfonija. Kot dodatek je občinstvo lahko prisluhnilo še Sarasatejevih Ciganskim melodijam.

Komorni orkester Franz Liszt & Gottlieb Wallisch

im.puls je pripravil v maju 2019 gostovanje priznanega madžarskega Komornega orkestra Franz Liszt iz Budimpešte v Sloveniji. Komorni orkester, ki velja za enega najboljših takšnih sestavov na svetu in s katerim nastopajo solisti kot je Martha Argerich, je tokrat pod taktirko nemškega dirigenta Hartmuta Rohdeja nastopil v okviru abonmaja Kulturnega doma Nova Gorica. Kot solist v Mozartovem koncertu za klavir in orkester KV 271 in Concertinu za klavir in orkester Hansa Gala, se je predstavil odlični avstrijski pianist Gottlieb Wallisch.  

Nuška Drašček  s projektom RE-BELLE (Posvečeno Piaf) po Sloveniji 

Nuška Drašček je lani po devetih letih izdala nov samostojni album - tokrat s francoskimi šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf in s katerimi Nuška že nekaj let navdušuje na koncertnih odrih.  Na zgoščenki lahko prisluhnete Nuškinemu izboru šansonov, ki jih povezujejo v slovenščino prevedene pesmi Jacquesa Preverta v interpretaciji Borisa Cavazze. Predstavitveni koncert je bil v SiTi Teatru BTC v LJubljani, sedaj pa Nuška s projektom gostuje po vsej Sloveniji.  

Poletni koncerti v Taverni Koper 2008 - 2019

Im.puls organizira v sodelovanju z Mestno občino Koper že od leta 2008 v juliju in avgustu brezplačne koncerte v Taverni Koper. Koncerti so bili na začetku ob četrtkih, nato ob petkih, v zadnjih nekaj letih pa so ob ponedeljkih. V ciklu so od leta 2008 do danes nastopili vrhunski domači in tuji glasbeniki, kot so Oto Pestner, Uroš Perić, Nuška Drašček, Alenka Godec, Mia Žnidarič, Romana Krajnčan, Trio Katrinas, Quatro por Tango, Hamo, Gwen Hughes, Cobario, Capobanda, Janez Dovč, Boštjan Gombač, KING FOO, Kristina Oberžan in mnogi drugi.

Poletni koncerti v atriju Mestnega muzeja Ljubljana 2005 - 2014

im.puls je organiziral med leti 2005 in 2014 v atriju Mestnega muzeja Ljubljana vsako poletje tradicionalne in pri občinstvu zelo popularne Poletne koncerte v atriju Mestnega muzeja. Tematski koncerti so bili vedno ob četrtkih zvečer. Umetniški vodja glasbenih ciklov je bil Niko Houška.

Koncertni cikli na Ljubljanskem gradu med 2014 - 2018

Im.puls je med leti 2014 in 2018 na Ljubljanskem gradu v spomladanskem času kot producent pripravil pet različnih koncertnih ciklov. Umetniški vodja ciklov je bil Niko Houška. Na ljubljanskem gradu so se tako zvrstili naslednji cikli s po štirimi koncerti: Mia Žnidarič in prijatelji, Uroš Perić z gosti, Šanson na ljubljanskem gradu, A-cappella na ljubljanskem gradu in Kitara - moj glas.  

Glasbeni večeri v Paviljonu na Kongresnem trgu Ljubljana 2011 - 2015

Im.puls je med leti 2011 in 2015 organiziral v sodelovanju s Turizmom Ljubljana Glasbene večere v Paviljonu na Kongresnem trgu. Koncerti so potekali vsako sredo zvečer v juliju in avgustu in so bili za občinstvo brezplačni. Namen koncertov je bil med drugim oživitev Paviljona in starega mestnega jedra sredi tedna. 

Festival Cellofest Ljubljana 2016 in 2017

Im.puls je izpeljal že dve izdaji festivala Cellofest Ljubljana, ki je posvečen violončelu in poteka v Ljubljani. Gre za 1-tedenski festival, ki vključuje vrhunske koncerte (Cankarjev dom Ljubljana, Slovenska filharmonija, Mestna hiša Ljubljana ...), mojstrske tečaje, delavnice in številne spremljevalne aktivnosti, kot so npr. fotografske razstave, predstavitve goslarjev ali nastopi najmlajših violončelistov po mestu. Več informacij na: www.cellofestljubljana.si

Elvis meets Ray - Križanke, Ljubljana

Im.puls je vsebinsko zasnoval in izvedel projekt Elvis meets Ray, ki je potekal v ljubljanskih Križankah in na katerem sta se soočila Uroš Perić (Ray Charles) in Oto Pestner (Elvis Presley). Nastopila sta ob spremljavi Big banda RTV Slovenija pod taktirko Lojzeta Krajnčana, posebna gostja večera pa je bila hčerka Raya Charlesa - Sheila Raye Charles.

Oto Pestner - 40 let

Im.puls je organiziral veliki jubilejni koncert Ota Pestnerja v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani ob njegovi 40-letnici delovanja. Koncert je posnela tudi TV SLO. Posebna gosta na koncertu sta bila Petar Grašo in Sašo Hribar.

Harfa, Ovidij in Emona

im.puls je na eni izmed treh lokacij arheološkega parka Ljubljana – v Zgodnjekrščanskem središču, ki leži ob Erjavčevi ulici, neposredno poleg Cankarjevega doma, julija 2014 izvedel glasbeno-literarni večer »Harfa, Ovidij in Emona«.Glavna protagonistka večera, v katerem sta se prepletali glasba za harfo solo in poezija znanega rimskega pesnika Ovidija (Publij Ovidij Naso), je bila naša mednarodno priznana harfistka Mojca Zlobko Vajgl.

Turneja Komornega orkestra Dunajskih simfonikov

Im.puls je organiziral turnejo po Sloveniji s Komornim orkestrom Dunajskih simfonikov Wiener Concert-Verein. Orkester je nastopil pod taktirko Karen Kamensek in s solistko harfistko Mojco Zlobko Vajgl med drugim na Festivalu Ljubljana (Slovenska filharmonija) in v Narodnem domu Celje.

Tenorist Ian Bostridge prvič v Sloveniji

im.puls je leta 2010 pripeljal v Slovenijo znanega angleškega tenorista Iana Bostridga. Bostridge je nastopil v Sloveniji prvič v okviru Srebrnega abonmaja Cankarjevega doma Ljubljana. Ob spremljavi pianista Juliusa Draka je izvedel samospeve Schuberta in Schumanna.  

GodArt (Jure Godler, Tilen Artač)

Im.puls je med leti 2010 in 2014 zastopal duo GODART (Jure Godler, Tilen Artač) in pomagal pri pozicioniranju in uveljavljanju obeh vsestranskih umetnikov v začetnem obdobju. S predstavo GODART sta se umetnika predstavila več kot 70 krat na različnih slovenskih odrih in na TV SLO. Predstava je vključevala živo glasbo, komedijo in čarovnije.    

Baritonist Matjaž Robavs v Züriški operi, na Salzburškem festivalu
in v milanski Scali

Pod okriljem im.pulsa je baritonist Matjaž Robavs nastopil v Züriški operi v produkciji Das Totenhaus Leoša Janačka pod taktirko Inga Metzmacherja, v produkciji Die Soldaten B. A. Zimmermanna na Salzburškem festivalu pod taktirko Inga Metzmacherja ter v produkciji  Die Soldaten v milanski Scali.

Gostovanja godalnega kvarteta ARTIS QUARTETT-WIEN

Im.puls je pripravil gostovanja svetovno znanega godalnega kvarteta ARTIS Quartett-Wien v Ljubljani (Cankarjev dom Ljubljana), Mariboru (Narodni dom), Nova Gorica (Kulturni dom Nova Gorica), Glasbeno poletje v Bohinju, PIranu (Piranski glasbeni večeri), Dubrovniku (Dubrovniški festival), Zadru (Glasbene večeri v Sv. Donatu) ...

Gostovanja altistke Mirjam Kalin 

Im.puls je pripravil gostovanja altistke Mirjam Kalin v Berlinski filharmoniji v Nemčiji, s Filharmoničnim orkestrom iz Verone, z Zagrebškimi filharmoniki, Beograjsko filharmonijo, Slovensko filharmonijo, Simfoniki RTV Slovenija in številne recitale v domovini in tujini od Ljubljane do Sofije. 

Gostovanja tujih komornih zasedb in orkestrov

Im.puls je pripravil gostovanja vrhunskih tujih glasbenikov in komornih zasedb v naši regiji. Med njimi naj omenimo: 

češki godalni kvartet MARTINU, madžarskega violinista Antala Zalaia, Philharmonisches Ensemble Wien, flavtista Dietra Fluryja, pianista Gottlieba Wallischa, violončelistko Natalie Clein, slovaškega violinista Karola Daniša, Komorni orkester Dušan Skovran iz Beograda, Zagrebške soliste, srbskega pianista Aleksandra Serdarja in mnoge druge.